Att hitta den perfekta tapeten är lättare sagt än gjort. Man kan ha den perfekta bilden i huvudet men att sen hitta den på riktigt är i många fall helt omöjligt. Men vi gav oss i alla fall ut i tapetdjungel för att kanske hitta just Den där tapeten vi vill ha till vårt sovrum. En tapet som inte är för plottrigt, inte ha för starka mönster men ändå har en stark karaktär och är tidsenlig och passar just vårt hus.

För ja, äntligen är vårt sovrum i princip klart. Kakelugnen är färdig och om drygt en månad har den torkat klart så vi kan börja elda i den. Träväggarna är målade och väntar på att lister ska komma upp. Trägolvet kommer vi behöva hjälp med då det är lackat (av någon underlig anledning). Så det vågar vi inte ge oss på utan proffs. Vill få fram det vackra skurgolvet och sen kanske lasera med äggoljetemperafärg.

Just nu ser sovrummet ut ungefär såhär,

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 19.02.51 Skärmavbild 2016-01-13 kl. 19.03.04

Väggen längst in i rummet, den med fönstret (tyvärr ingen bild) ska få någon slags panel i brösthöjd och sen tapet resten. Efter mycket om och men, och mycket letande i olika byggnadsvårdsbutiker för att komma över tapeter i gamla mönster hittade vi till sist en tapet vi båda tyckte om. En tapet som är designad 1875 så den är i helt rätt tid för vårt hus. Tapeten heter Marigold av William Morris.

210369 Marigold-wp

Tapeten köpte vi från Byggnadsvårdsbutiken AB som har masa bra och tidsenliga produkter. Lär med all säkerhet hitta fler saker vi vill ha och behöver där ifrån.

Ett steg närmre ett färdigt sovrum där vi kan sova gott i.